DSCF1039_edited.jpg
MYRIAM DEKEYSER

De kracht van Myriam’s werk ligt niet alleen in de intrigerende onderwerpen maar ook in de manier waarop ze haar onderwerpen voorstelt. Lichamen: gespannen, gebogen, soms verkrampt.

 

Kleur en vorm zetten de afbeelding in beweging en je vraagt je af wanneer de gesloten lichamen zich gaan ontplooien, de monden gesloten worden, de handen zich weten te ontspannen en wanneer de gelouterde lichamen eindelijk buiten de begrenzing van hun kader zullen breken. Het werk van Myriam eist de volledige aandacht van de toeschouwer ze wil door haar werk met anderen communiceren en hen aanzetten ook onder elkaar de dialoog over de essentie van haar werken verder te zetten.

 

Het spanningsveld waardoor haar schilderijen zich aan de omgeving opdringen is uniek en niemand zal onberoerd deze van emotie geladen werken vergeten. 

Het materiaal dat gebruikt wordt is divers , acryl, olieverf,houtskool,diverse druktechnieken waaronder monoprint wordt gekozen in functie van het onderwerp ze onderlijnen en steunen volledig Myriam’s vooropgestelde doel: doordringen naar de kern van het bestaan om het ultieme geluk te bereiken. 

 

Opgegroeid in een kunstminnend gezin leek Myriam voorbestemd om een artistieke richting in te slaan. Reeds heel jong maakte ze haar keuze en op amper 10 jarige leeftijd volgde ze les in de Academie van Oostende. Dat ze later voor een kunstrichting koos is dan ook niet verwonderlijk. In 1989 studeerde ze af aan het Hoger Kunstonderwijs Grafische Kunsten optie Toegepaste Kunsten aan de Koninklijke Academie Gent. In Brugge behaalde ze het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheidsopleiding. Nu geeft Myriam les aan het Ensorinstituut Oostende. En is actief als zelfstandig grafisch designer en kunstenaar.

Myriam.dekeyser@telenet.be

GSM : 0474 / 359265

Bericht ontvangen!